Începutul de an a fost destul de aglomerat, cu multe proiecte noi ce au trebuit finalizate în martie și început de aprilie. Deși a fost o perioadă obositoare mi-am dorit să particip în acest an pentru prima dată la ecomTEAM 2016. Anul acesta pentru dezbatare au fost subiecte legate de îmbunătățirea magazinelor online, cu recomandări de la speakeri români și internaționali. Numărul magazinelor online din portofoliul meu a început să crească în ultimul an, de aceea sunt direct interesat să descopăr noi soluții pentru optimizarea platformelor și creșterea vânzărilor.

Am găsit rapid cazare la Hotel Brașov (vă recomand, camere curate, personal amabil) și după o zi încărcată am ajuns seara la Brașov, pregătit pentru două zile de networking 🙂 Prefer trenul când plec la conferințe în țară, este mai avantajos la costuri și deși ajunge mai greu la destinație, îmi oferă posibilitatea să mai stau pe laptop cateva ore și să mai rezolv și alte treburi.

conferinta-ecomteam

În dezbaterea din prima zi am descoperit soluții noi ce se pot aplica imediat în magazinele online și am aflat strategii de vânzare de la alți jucători importanți din piață. Partea de socializare din pauze și de la petrecerea organizată după conferință îți dau ocazia să descoperi oameni frumoși, afaceri locale de familie, să schimbi idei și să ai discuții avansate pentru începerea unor noi proiecte.

A doua zi a fost dedicată pentru workshopuri, am participat la discuții interesante pe zona de optimizare, campanii de promovare în Google și recomandări pentru a ușura procesul de comandă și navigare în magazinele online.

Au fost 3 zile frumoase la Brașov, păcat că nu am reușit să stau mai mult, dar mă bucur că am reușit să intru în contact cu mulți oameni, să dezbatem problemele pe care le avem în site-uri, dar și lucrurile frumoase pe care le trăim în acest job și realizările frumoase din campaniile clienților. Mă bucur că pot să descopăr și potențiali clienți, antreprenori tineri  care sunt la început de drum cu site-ul și caută să găsească drumul corect pentru o dezvoltare organică sănătoasă.

brasov