Ultimele două săptămâni din ani îmi oferă o perioadă puțin mai liniștită, cu timp petrecut mai mult în familie și cu prietenii, cu trăiri frumoase oferite de semnificația Crăciunului și de spriritul pe care îl descoperi în mesaje, cadouri, în cei de lângă tine. Indiferent de starea sufletească în care te afli, de moment, de situațiile pe care le ai de rezolvat la muncă, întotdeaua există ceva care să îți aducă un zâmbet în perioada sărbătorilor. Ritmul în care viața s-a schimbat și prioritățile care au apărut cred ca m-au îndepărtat în ultimii ani de acel sentiment al Crăciunului care exista în copilărie, dar în fiecare an mă bucur să împodobesc bradul, să caut cadouri și să mă asigur că mama o să gătească preparatele preferate 🙂

Din păcate de multe ori facem prea puțin pentru ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Ne regăsim cu prieteni doar la evenimente, luăm masa cu părinții de câteva ori pe an, uităm când ne-am bucurat ultima oară de bunicii noștri și ajungem să ne aducem aminte doar la evenimentele triste. Întotdeauna vom avea scuze, vor exista argumente solide care să ne convingă că nu avem timp sau că nu este nicio problemă dacă amânăm o discuție. Ne dorim să facem mai mulți bani, să credem că este vorba doar de o perioadă aglomerată și că totul se va regla, că va dura doar o lună, două sau trei. De cele mai multe ori durează ani de zile care trec fără să ne dăm seama, iar noi rămânem prinși în același tunel din care ne este greu să ieșim sau nici măcar nu ne dorim cu adevărat să căutăm o ieșire.

Ne trezim atunci când ne este mai greu, atunci când mintea, corpul și sufletul ne arată că au obosit, și atunci când respirăm prima gură de aer proaspăt ne întrebăm ce s-a întâmplat, cum de s-au schimbat așa multe în jurul nostru, ne punem întrebări legate de noi, de cei din jur, descoperim locuri cunoscute care s-au schimbat radical. Am crezut că au trecut săptămâni sau luni, dar au fost ani care ne-au schimbat, ani în care nu ne mai putem întoarce și nu mai putem schimba nimic.

Ne rămâne să vedem cât a fost sacrificiu, cât a fost compromis….oare a meritat să pierdem momente unice? Probabil că nu.

Sărbători liniștite tuturor!