Mă consider o persoană care iubește să fie înconjurată de oameni, să vorbească, să descopere, sa îi adune pe toți aproape la o masă. Acestea sunt momentele care îmi oferă liniște, în care pot să respir ușor, natural, cu calm, momentele în care zâmbesc și mă bucur. Mi-am dat seama că iubesc zilele astea atunci când nu le-am mai avut și când am început să caut locuri unde să mă exprim, când am vrut să folosesc orice colț pentru a spune o idee, un gând, un sentiment.

Așa sunt și acum când vreau să-mi exprim aceste trăiri, deși sunt obosit și într-o perioadă foarte aglomerată, îmi dau seama că trebuie să mă deconectez puțin pentru că indiferent cât de greu este știu că intențiile mele sunt bune și la finalul zilei totul o să fie bine. Cred în bunătatea oamenilor chiar dacă asta îmi oferă și dezamăgiri atunci când observ lucruri pe care în mod normal un om bun nu trebuie să le facă. Probabil sunt naiv, pierdut prin locuri  în care caut un drum pavat cu principii și idei îndrăznețe, în care oamenii construiesc relații solide și se iubesc.

Trăim prinși în ani care trec în ore, în tehnologii care ne țin cu capul în pământ, în fapte de care ne pare rău deși nici nu le-am făcut. Spune “mulțumesc” mai des, ridică ușor capul și descoperă oamenii care sunt lângă tine, acceptă-i așa cum sunt, înțelege prin ce trec și nu-i judeca. Fii sincer cu tine și cu ei, stai la masă și vorbește așa cum nu ai reușit să o faci vreodată. Nu doar astăzi sau mâine, ci de fiecare dată când simți că te va ajuta.

Nu îți pierde speranța, rămâi om bun și cu cei care te-au dezamăgit, poate ei duc cea mai grea luptă și îți spun în acest mod că au nevoie de tine, trebuie să treci prin zile dificile pentru a ajunge să privești spre cer cu speranță și recunoștință.

Asumă-ți responsabilitatea pentru fericirea ta, fii curajos, fă ceea ce îți place alături de oamenii care îți sunt sursă de energie și liniște, care te definesc și pe care simți că îi iubești necondiționat, pentru că ei vor rămâne alături de tine până la final.

Nu există familii și relații perfecte, vor apărea obstacole, certuri, diferențe de opinie, situații în care nu o să mai vrei să vorbești cu nimeni, dar în final dragostea va rămâne acolo.

Stai la masă cu mulți. Sărbători liniștite.