Sunt zile când te întrebi dacă este bine ce se întâmplă cu tine, dacă momentul în care te afli este cel corect, influențat de deciziile tale, de destin sau de alte lucruri în care crezi. Te întrebi de multe ori dacă puteai schimba ceva, dacă mai puteai aștepta înainte de a lua anumite decizii, dacă ai rănit pe cineva, dacă ești bine cu tine în ceea ce faci zi de zi, dacă iubești sau dacă mai poți să iubești. Sunt momente când ai vrea să schimbi totul în viața ta și când te întrebi dacă ai reușit să-i înțelegi pe ceilalți și să-i accepți, dacă te-ai pedepsit sau ai pedepsit pe cineva în vreun fel.

Sunt zile în care ai vrea să iubești cu tot sufletul și zile în care tot ce vrei este să rămâi doar cu tine și să nu mai auzi nimic din ce se întâmplă în jurul tău. Sunt zile pe care le trăiești cu frică, în panică, în stres sau în liniște, alături de oameni care îți dau energie bună și iubire.

Sunt momente ca acesta pe care îl trăiesc eu în ultima perioadă, în care trec de la o stare la alta atât de ușor, în care incertitudinea și semnele de întrebare se amestecă cu zilele bune, bucuria și liniștea. Probabil este mai greu să ne regăsim în anumite perioade și trebuie să ne acceptăm așa cum suntem și să credem în varianta noastră cea mai bună pentru că aceasta ne va trece de orice perioadă mai bună sau mai puțin bună.

Ieși din bulă și rămâi un om liber

Indiferent de zile și de momente este important să rămânem liberi, să nu facem compromisuri nici la job și nici în dragoste, nici când suntem singuri sau cu cineva. Un om liber este mai fragil, mai dispus la căderi, mai vulnerabil, dar binele se întoarce pentru că puterea de a spune ce gândești este cea care te va face să trăiești liber în fața ta și a celorlalți.

Pentru mine libertatea ca om este atunci când alegi să ieși din bula frumos creată în online sau în povești artificiale din offline, atunci când alegi ca povestea ta să fie una reală, naturală, în care îți expui la fel de ușor defectele precum o faci și cu partea ta frumoasă.

Libertatea este atunci când nu trăiești din planuri ci doar din lucruri simple, sincere, pe care le spui pentru că simți că așa este corect față de tine și de ceilalți.

Libertatea vine din drumurile la care pleci fără să-ți faci prea multe planuri, din momentele în care ajungi să te arunci ca un nebun cu capul înainte fără să știi ce te așteaptă, din momentele în care emoțional te implici mai mult cu inima decât cu mintea, din serile în care te gândești să îmbrățișezi pe cineva și să-i spui “Ai grijă”.

Sunt om liber pentru că la final te plac exact așa cum ești.